Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kirjailijan tervehdys

Hajimemashite! はじめまして。

Hauska tutustua. 

Olen Ulla Saari, kielten lehtori, joka on pitkään opettanut englantia ja japania eri kouluasteilla, pisimpään peruskoulussa ja lukiossa. Vietin lapsuuteni Japanissa. Opiskelin englannin kääntämistä ja tulkintaa Turun yliopistossa, sekä japanin kieltä ja kulttuuria Helsingin yliopistossa. Päädyin kielten opettajaksi, ja opettajana olen viihtynyt .

Nuorisolle tarkoitetut japanin oppikirjat saivat alkunsa toista kymmentä vuotta sitten, kun tuskastuin siihen, ettei nuorisoasteelle sopivaa  japanin opetusmateriaalia ollut saatavilla.  Muokkasin aineistoani vuosittain, testaten sitä opettaessani. Sain vuosien varrella opiskelijoilta ja kollegoilta paljon palautetta ja vinkkejä, sekä kannustusta jatkaa eteen päin. Kesällä 2019 sain vihdoin hiottua ensimmäisen  Naruhodo-oppikirjan painokuntoon. Naruhodo-sarjan kirjat noudattavat lukion B3-japanin opetussuunnitelmaa, mutta ovat toki käytettävissä myös muilla kouluasteilla.

Naruhodo on japaninkielinen huudahdus, jota käytetään paljon keskusteluissa. Se tarkoittaa suunnilleen "Ahaa!" tai "Nyt minä ymmärrän!". Toivottavasti kirjoista on iloa ja hyötyä monelle. Toivon, että  japanin kielen opiskelijat saavat paljon ahaa-elämyksiä, ja uskaltautuvat ilmaisemaan itseään reippaasti japaniksi.

Toivon, että japanin kieltä opiskelevat löytäisivät myös internetistä aineistoa, joka tukee heidän opintojaan. Siksi JapaNixin kotisivuja pyritään vastaisuudessa kehittämään myös siten, että sieltä löytyisi vinkkejä, mistä aineistoa löytyisi. Tarkoituksena olisi mm. päivittää JapaNixin YouTube-kanavaa, ja tallentaa Naruhodo-kirjasarjan äänitiedostot nettiin, jossa ne olisivat  kaikkien kuunneltavissa. Haluaisin, että japanin opiskelu olisi yhteisöllistä ja interaktiivista, helppoa ja hauskaa. 

Iloa ja tsemppiä opintoihin! 

日本語の勉強頑張ってくださいね!

 

Ulla Saari,